Selecteer een pagina

wie ben ik

 

Elke reis begint met de eerste stap”  Mahatma Ghandi

Ik ben 30 jaar werkzaam geweest op verschillende plekken in de jeugdzorg en in de ggz en heb enkele jaren geleden de keuze gemaakt om volledig in mijn eigen praktijk te gaan werken. Steeds was en ben ik geboeid door wat mensen drijft om te veranderen; door de enorme kracht die mensen hebben om door te gaan als er zich moeilijkheden in het leven voordoen.  De onvoorwaardelijkheid waarmee kinderen blijven geven en investeren in hun ouders. Mooi als ik een stukje mee mag lopen op het pad en kan helpen om verbindingen te leggen. Ik heb zelf aan de lijve ondervonden hoe inzicht in mijn eigen familietradities en -relaties heeft geholpen om  te kiezen voor wat ik echt wil en daarbij toch verbonden te blijven met de belangrijkste mensen om me heen.

Iedereen is uniek,  elke weg is anders. Daarom maak ik gebruik van verschillende methodes en invalshoeken. Ik ben opgeleid tot contextueel therapeut bij Leren over Leven. De contextuele visie van dr. Nagy heeft mij woorden gegeven om de krachten die in relaties spelen te benoemen en te onderzoeken. Waar is er onrecht geweest binnen voor jou belangrijke relaties, en hoe kunnen jouw noden en ook jouw inspanningen weer gezien worden door de ander. Ik maak gebruik van “Geweldloze communicatie” en van de methodiek “Geweldloos verzet in gezinnen” van Haim Omer, waarbij je leert om in verbinding grenzen te kunnen stellen, en kunt zorgen dat de sfeer in huis veilig en voor iedereen leefbaar is.Ook belangrijk voor mij zijn sociale netwerkstrategieën. Het uitgangspunt is dat ieder mens regie heeft over zijn eigen leven en zijn eigen plan kan maken voor de toekomst.

De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in methodieken die zich richten op hechtingsbehoeftes van mensen in relaties en op herstel wanneer het vertrouwen gekwetst is. De Basic Trust methode vormt daar een belangrijk fundament voor. Daarnaast ben ik geschoold in Emotional Focused Therapy, Attachement Based Family therapy, Attachtment Focused Family Therapie.

 

Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen). Via het NVPA ben ik ingeschreven in het RBCZ-register als registertherapeut BCZ . Daarnaast ben ik lid van de VCW (vereniging voor contextueel werkers) en geregistreerd als contextueel hulpverlener. Ook ben ik bij het SKJ (Stichting kwaliteitsregister Jeugd) geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional.

Ik ben ingeschreven bij het CBRKO als trainer.

Ik ben aangesloten bij een landelijke klachten- en geschillenregeling via de NVPA. Voor meer informatie klik hier.

Marian Sijben / Basic Trust – marian.sijben@basictrust.com – 06 39 77 43 21 – Bergstraat 4 6082AK Buggenum –
Praktijkadres: Kerkstraat 11 5981CD Panningen Geopend: ma, di, wo, vr,
KvK: 12066669 AGB praktijk: 90063128 BTW id: NL 001829352B06