wie ben ik

 

Elke reis begint met de eerste stap”  Mahatma Ghandi

Ik ben 54 jaar, woon samen met mijn man en onze 2 kinderen. Ik heb 30 jaar ervaring op verschillende plekken in de jeugdzorg en in de ggz. Steeds was ik geboeid door wat mensen drijft om te veranderen; hoe mensen enorme krachten hebben om door te gaan als er zich moeilijkheden in het leven voordoen.  De onvoorwaardelijkheid waarmee kinderen blijven geven en investeren in hun ouders. Mooi als ik een stukje mee mag lopen op het pad en kan helpen om verbindingen te leggen. Ik heb zelf aan de lijve ondervonden hoe inzicht in mijn eigen familietradities en -relaties heeft geholpen om  te kiezen voor wat ik echt wil en daarbij toch verbonden te blijven met de belangrijkste mensen om me heen.

Iedereen is uniek,  elke weg is anders. Daarom maak ik gebruik van verschillende methodes en invalshoeken. De contextuele visie van dr. Nagy heeft mij woorden gegeven om de krachten die in relaties spelen te benoemen en te onderzoeken. Waar is er onrecht geweest binnen voor jou belangrijke relaties, en hoe kunnen jouw noden en ook jouw inspanningen weer gezien worden door de ander. Ik maak gebruik van “Geweldloze communicatie” en van de methodiek “Geweldloos verzet in gezinnen” van Haim Omer, waarbij je leert om in verbinding grenzen te kunnen stellen, en kunt zorgen dat de sfeer in huis veilig en voor iedereen leefbaar is.

Daarnaast ben ik getraind in methodieken die zich richten op hechtingsbehoeftes van mensen in relaties en die gericht zijn op herstel wanneer het vertrouwen gekwetst is. Emotional Focused Therapy, Attachement Based Family therapy, Attachtment Focused Family Therapie. Ook belangrijk voor mij zijn sociale netwerkstrategieën. Het uitgangspunt is dat ieder mens regie heeft over zijn eigen leven en zijn eigen plan kan maken voor de toekomst.

 

Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen). Via het NVPA ben ik ingeschreven in het RBCZ-register als registertherapeut BCZ . Daarnaast ben ik lid van de VCW (vereniging voor contextueel werkers) en geregistreerd als contextueel hulpverlener. Ook ben ik bij het SKJ (Stichting kwaliteitsregister Jeugd) geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional.

Ik ben ingeschreven bij het CBRKO als trainer.

Marian Sijben / Basic Trust – info@mariansijben.nl – 06 39 77 43 21 – Bergstraat 4  6082AK Buggenum – Kerkstraat 11 5981CD Panningen